Home Om oss

Varför ska man ta ett företagslån?

Vi förklarar när, varför och hur man tar ett smart och snabbt företagslån. Det finns så många alternativ och fallgropar där ute vad gäller företagslån till företag. Det är enkelt att ansöka om ett lån till företaget. Ansök nu!

Loan calculator for business loan cost Get a business loan

När är det bra att ta ett företagslån?

Det är alltid en delad åsikt om när man ska ta ett företagslån. Vissa människor kan säga att du borde växa organiskt med egen inkomst och ekonomisk kraft. Även om det är väldigt svårt att växa utan extern finansiering. Nästan hundra procent av alla större företag har tagit och har aktiva lån. Med hjälp av tre enkla frågor kan du enkelt ta reda på om det är ett bra ställe att låna pengar och undvika onödiga risker:

  • Vad ska affärslånet användas för?
  • Hur mycket pengar kommer du att låna till ditt företag?
  • Hur kommer pengarna att återbetalas?

Läs mer!

Genom att tänka på hur du kan arbeta smartare och mer ekonomiskt har du mycket att vinna när du använder ett smart företagslån. Använd den för att växa eller stoppa ett tillfälligt behov av finansiering. Använd inte den för att bara hålla näsan ovanför ytan. Lär di mer om hur du skapar tillväxt på hemsidan för Tillväxtverket eller läs mer här

När är det bra att ta ett företagslån?

Hur använder man ett företagslån på bästa sätt?

Om du har kortfristiga likviditetsbehov och är säker på att pengarna kommer snart - då är ett företagslån ett bra alternativ för ditt företag. Men om du samtycker till att starta ett helt nytt företag i ett område där du inte har erfarenhet eller kunder, eller om du vet att det tar lång tid innan omsättningen ökar, är det bättre att investera i ägarna pengar för det är möjligt. Kan inte befintliga ägare sätta upp om du ska jaga nya ägare. Om du har ett företag som har spännande produkter kan crowdfunding vara ett alternativ, men om du har en jordnära verksamhet, får du bästa chansen att hitta pengar med dem du redan vet.

How to use your business loan?

Vad är fördelarna med ett företagslån?

För att ett företagslån ska vara lönsamt bör du överväga vad som händer om du inte får den finansiering du behöver. Vad kostar kostnaden för förlorade affärsmöjligheter och vad skulle det innebära om du hade pengarna? Gör en enkel beräkning och jämför lånekostnaden mot framtida intäkter. Ibland kan det vara svårt att förutse hur mycket mer vinst du kommer att göra. Då är det bättre att vara försiktig och inte ta några dumma risker.

Reasons why not to take business loan

Är det svårt att få ett företagslån från banken?

Många småföretag nekas företagslån i banken. Ofta är ansökningsförfarandet också lång och har säkerhetskrav. Du måste visa dem mycket pappersarbete och dokument från ditt företag. För många banker är företagslån på mindre än 500 000 kronor olönsamma, eftersom bankens interna kostnader blir alltför höga. Bankerna fokuserar därför alltmer på stora företagslån.

Är det svårt att få ett företagslån från banken?

Hur lång tid tar det att få ett företagslån?

Det är inte ovanligt att det kan ta flera veckor eller till och med månader för stora banker eller statliga institutioner att bevilja ett företagslån. Det finns dock alternativ till bankerna, mindre aktörer, vilket ger mindre säkra hypotekslån snabbare. Om du ansöker idag får du pengarna på ditt konto nästa dag. Att jämföra med bankerna när det kan ta veckor eller till och med månader för att få pengarna på ditt konto. Då kan ögonblicket vara borta. Från privata långivare, som här. Läs mer om affärsmöjligheter och innovationer.

Calculate how much would a loan cost?

När bör jag inte ta ett företagslån?

Du borde inte ta ett företagslån för att täcka en långsiktig förlust. Det kommer bara att förvärra situationen. I stället tar itu med problemet direkt för att uppnå lönsamhet. När problemet är löst kan ett företagslån vara nödvändigt för att komma tillbaka till fots.

Så om du har ett litet företag och ser en potentiell tillväxt inom en snar framtid - ta ett företagslån för att uppnå dina mål. Att köpa aktier, investera i lager, utrustning, anställa anställda, bilar, kontor eller något sådant. Ett kortfristigt företagslån är perfekt för säsongsarbete. Att förbereda jul och få intäkter att betala tillbaka i januari.

Ansök om ett företagslån

Innan du tar ett lån till ditt företag vill du veta företagslånskostnaden. Kolla in en leverantör som har en fast avgift och ingen kostnad för tidig återbetalning på sina företagslån. idag!